Statement EMVpinpas

Dit type aanval is niet nieuw en al bijna 3 jaar bekend. Deze vorm van fraude is dermate ingewikkeld en omslachtig dat het zeer onwaarschijnlijk is dat dit op grote schaal zal voorkomen. In landen waar de EMV-technologie al is ingevoerd is dit type aanval nog nooit door criminelen uitgevoerd. De EMV chip is zeer veilig en vele malen veiliger dan de huidige magneetstrip, die relatief eenvoudig te kopiëren is.

De EMV chip is een internationale standaard die wereldwijd wordt gebruikt. EMV is al in diverse landen ingevoerd en draagt bij aan een daling van pasfraude in winkels tot nagenoeg nul. 100% veiligheid bestaat niet, maar bij de huidige stand van de techniek is met EMV–technologie fraude niet rendabel voor criminelen.

De fraude die zich in Engeland voordoet heeft niets te maken met deze vorm van fraude, maar komt voornamelijk door het gebruik van bankpassen en credit cards op internet. Nederlandse bankpassen zijn op dit moment niet geschikt voor gebruik op internet. De fraude die momenteel in Engeland bestaat is dus niet relevant voor Nederland.

Comments

(0 Comments)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *