Startschot het nieuwe pinnen gegeven

Op 24 november is in Madurodam de kick-off gehouden voor de voorlichtingscampagne over het nieuwe pinnen. De campagne richt zich in eerste instantie tot ondernemers met een pinautomaat en vanaf later in dit jaar tot consumenten.

alt=”Kick-off in Madurodam” width=”450″ />Ondernemers moeten nu snel in actie komen. Zij moeten hun bankcontract en betaalautomaat aanpassen. Voor de kick-off-bijeenkomst waren alle  brancheorganisaties uitgenodigd die actief zijn in de detailhandel, horeca of  tankstationbranche. Daarnaast waren vertegenwoordigers van banken, pinmerken en betaalautomaat- leveranciers aanwezig. De aanwezigen hebben een belangrijke rol om ondernemers de komende weken te informeren over de benodigde acties.

Tijdslijnen en afspraken met leveranciers
In Madurodam zijn de tijdslijnen gepresenteerd die het programmabureau EMV aanhoudt voor de invoering van het nieuwe pinnen. Daarnaast is de Sloopregeling Betaalautomaten toegelicht die ondernemers compenseert wier betaalautomaten (met een veiligheidscertificaat eindigend, zie www.betaalterminal.nl) vervroegd afgeschreven moeten worden. Ten slotte is uitgelegd welke afspraken met leveranciers van betaalautomaten gemaakt zijn: zij zullen de Slooppremie uitkering in de vorm van een korting aan ondernemers die een vervangende EMV-geschikte betaalautomaat aanschaffen, vroege vogelkortingen geven en vóór het eind alle daarvoor geschikte betaalautomaten upgraden met de juiste software voor het nieuwe pinnen.

Meer informatie
In februari kunnen alle acceptanten een mailing verwachten vanuit Detailhandel Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, de Vereniging Petroleum Industrie en de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen in samenwerking met het programmabureau EMV.
Alle informatie over het nieuwe pinnen is te vinden op deze website. Daarop zijn ook downloads te vinden van beeldmateriaal en teksten die gebruikt kunnen worden voor de voorlichting richting ondernemers. Intermediairs wordt dringend verzocht hun informatierol voortvarend op te pakken.

Animatie “het nieuwe pinnen gaat beginnen”

Comments

(0 Comments)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *