profiteren van kortingsregelingen

Leidschendam, 2 maart. Alle 240.000 betaalautomaten van toonbankinstellingen, horecagelegenheden en benzinepompen moeten voor juni geschikt zijn voor betaalpassen met een EMV-chip. EMV is de internationale standaard voor het nieuwe pinnen. Welke aanpassing nodig is om het apparaat ‘EMV-geschikt’ te maken, hangt af van de aankoopdatum, het type en merk. Ondernemers die een vervangende betaalautomaat moeten bestellen, krijgen in dit jaar van hun leverancier een Vroege Vogelkorting. Ondernemers die hun betaalautomaat met een veiligheidscertificaat versneld moeten afschrijven, kunnen een beroep doen op de Sloopregeling Betaalautomaten. De compensatie varieert van 50 tot 500 euro per betaalautomaat.

Betaalautomaten_klaarHet nieuwe pinnen betekent betalen met de EMV-chip op de betaalpas in plaats van met de magneetstrip. Zo’n 170.000 betaalautomaten krijgen via een download nieuwe software. Bij 70.000 betaalautomaten is een bezoek van een onderhoudsmonteur nodig. Daarvan kan bij 30.000 gevallen het apparaat worden vervangen door hetzelfde type dat is voorzien van nieuwe software. Voor de andere 40.000 betaalautomaten is een software upgrade niet mogelijk en moeten ondernemers een nieuwe, EMV-geschikte betaalautomaat aanschaffen. Ondernemers kunnen op www.betaalterminal.nl en www.hetnieuwepinnen.nl zien welke actie voor hun betaalautomaat nodig is.

Ondernemers die nu alleen nog maar PIN accepteren, hebben ook een aangepast bankcontract nodig voor het pinnen met de internationale merken Maestro en V PAY. Zij ontvangen hierover bericht van hun bank. Het nieuwe pinnen gaat skimming, fraude door het kopiëren van de magneetstrip, tegen. De schade door skimming is groot, 31 miljoen euro. De chiptechnologie is veel veiliger en is al in veel Europese landen ingevoerd. “Alle partijen zijn gebaat bij een zo snel mogelijke invoering van het nieuwe pinnen. Wie te lang wacht, mist de korting, kan op een wachtlijst terecht komen en daardoor de boot missen. Vanaf dit jaar is betalen met PIN niet meer mogelijk. Hoe eerder de ondernemer zijn betaalautomaten geschikt laat maken, hoe beter”, aldus Miriam Osten van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen.

Comments

(0 Comments)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *