Het nieuwe pinnen op de mat bij 260.000 ondernemers

Leidschendam, 11 maart . Bij 260.000 ondernemers valt volgende week een informatieve mailing in de brievenbus over het nieuwe pinnen. De informatie bestaat uit een uitvouwbare folder plus begeleidende brief over de twee stappen die bedrijven moeten nemen om op tijd klaar te zijn voor pinnen met de EMV-chip. Het gaat om het aanpassen van de betaalautomaat en het bankcontract. Beide moeten geschikt worden gemaakt voor het nieuwe pinnen met de internationale merken Maestro en V PAY. Wie dit jaar zijn betaalautomaat vervangt, kan gebruik maken van de Vroege Vogelkorting en – bij versnelde afschrijving – van de Sloopregeling Betaalautomaten.

Voor juni moeten toonbankinstellingen, horecagelegenheden en benzinepompen zijn toegerust voor betalingen met de EMV-chip op de betaalpassen. “De boodschap is: kom nu in actie voor het nieuwe pinnen. Wie wacht, loopt korting en subsidie mis en kan op een wachtlijst komen te staan voor een nieuwe betaalautomaat. Het gaat om zo’n 40.000 betaalautomaten die moeten worden vervangen. Bij 30.000 automaten is vervanging nodig door hetzelfde type voorzien van nieuwe software. Eigenaren van zo’n 170.000 betaalautomaten krijgen via de leverancier een download van nieuwe software”, zegt Miriam Osten van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB). Ondernemers kunnen op www.betaalterminal.nl en www.hetnieuwepinnen.nl zien welke actie voor hun situatie nodig is.

EMV is de internationale standaard voor het nieuwe pinnen. Welke aanpassing nodig is om het apparaat ‘EMV-geschikt’ te maken, hangt af van de aankoopdatum, het type en merk. Ondernemers die een vervangende betaalautomaat moeten bestellen, krijgen  van hun leverancier een Vroege Vogelkorting. Ondernemers die hun betaalautomaat met een veiligheidscertificaat versneld moeten afschrijven, kunnen een beroep doen op de Sloopregeling Betaalautomaten. De compensatie varieert van 50 tot 500 euro per betaalautomaat.

Comments

(0 Comments)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *