Het nieuwe pinnen is de omschakeling naar EMV, de internationale standaard in elektronisch betalen via de chip op de betaalpas in plaats van de magneetstrip. EMV helpt bij het terugdringen van de toenemende fraude van het skimmen van magneetstrippassen. Er zijn alleen nog pinbetalingen met EMV mogelijk. Pas dus op tijd uw bankcontract en betaalautomaat aan, dan kunnen uw klanten met hun betaalpas bij u blijven pinnen. Klik hier voor het stappenplan voor ondernemers.

Welke acties moet u ondernemen? Klik op onderstaand plaatje om het instructiefilmpje “Bent u klaar voor het nieuwe pinnen?” te starten.

  • Check uw betaalautomaat

Uw bankcontract moet u zo snel mogelijk omzetten voor pinnen met internationale merken. Wanneer u uw betaalautomaat moet aanpassen hangt af van de verloopdatum van het veiligheidscertificaat van uw huidige betaalautomaat. Kijk hiervoor op www.betaalterminal.nl.
Er moeten de meeste automaten geschikt gemaakt worden voor EMV, de uiterste datum is medio 2011. Controleer het merk en type van uw betaalautomaat.

  • Check uw bankcontract

Heeft u het juiste bankcontract? Betaalt u niet teveel en kunnen uw klanten bij u blijven pinnen? Check het!

    • Check uw verbinding: stap over op breedband

Breedband

     (ADSL, kabel, glas) is dé datacommunicatie-verbinding voor pinnen in de toekomst. Het is sneller en de kosten zijn lager. Sneller is zeker van belang bij het nieuwe pinnen waar meer data over de verbinding zullen lopen. Goedkoper: voor een vast bedrag per maand is het mogelijk onbeperkt te pinnen via die lijn (bij een analoge verbinding wordt voor iedere pinbetaling een tik betaald). Daar komt bij dat KPN heeft aangekondigd dat de gewone telefoonverbindingen (PSTN/analoog en ISDN-B) op termijn zullen verdwijnen. Het advies: stap zo snel mogelijk over op breedband, dan profiteert u direct van de voordelen.