Het nieuwe pinnen is de omschakeling naar EMV, de Europese standaard in elektronisch betalen via de chip op de betaalpas in plaats van de magneetstrip. EMV helpt bij het terugdringen van de toenemende fraude van het skimmen van magneetstrippassen. Vanaf 2012 zijn alleen nog pinbetalingen met EMV mogelijk. Van alle acceptanten in Nederland wordt verwacht dat zij in beweging komen en hun bankcontract en betaalautomaat aanpassen. Branche- en koepelverenigingen zijn hierbij belangrijke informatieknooppunten.

Actueel is de Sloopregeling Betaalautomaten, van toepassing op betaalautomaten met een veiligheidscertificaat tot 2012 of 2013. Ondernemers die snel in actie komen, kunnen in aanmerking komen voor een vroege vogelkorting.

Om uw achterban goed van dienst te zijn, kunt u gebruik maken van diverse teksten, vragen & antwoorden, schema’s en beeldmateriaal. De komende maanden worden hier communicatiemiddelen zoals banners en een folder aan toegevoegd. Vragen? Op zoek naar specifieke informatie? Voor dit soort vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier.