Akkoord met leveranciers over versnelde aanpassing betaalautomatenloopregeling 

Vlotte aanpassingen betaalautomaten en korting bij tijdige orderinleg

Leidschendam, 24 november. Nadat in mei jl. Banken en Gezamenlijke Toonbankinstellingen het eens zijn geworden over vervroegde invoering van het nieuwe pinnen in Nederland hebben deze partijen nu ook met leveranciers van betaalautomaten afspraken hierover gemaakt.

De leden van de Nederlandse Leveranciers Betaalsystemen (NLB) en de wederverkopers van betaalautomaten, vertegenwoordigd door de Stichting Betaal Collectief (SBC),  zullen al het mogelijke doen om betaalautomaten die daarvoor geschikt zijn aan te passen om het nieuwe pinnen mogelijk te maken. Ook zullen de leveranciers meewerken aan de uitvoering van de Sloopregeling Betaalautomaten van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen.

‘Banken, toonbankinstellingen en betaalautomaatleveranciers bereiken akkoord over versnelde aanpassing betaalautomaten.’ V.l.n.r: Henk van den Broek, voorzitter Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen, Gert Silva (voorzitter Stuurgroep EMV), Theo Hendriksen (voorzitter Stichting Betaalcollectief) en Ton van der Bruggen (voorzitter Nederlandse Leveranciers Betaalsystemen).

Sloopregeling Betaalautomaten
Deze Sloopregeling is bedoeld als compensatie voor  het vervroegd vervangen van EMV- ongeschikte betaalautomaten die aanvankelijk tot het mee kon. De leveranciers keren aan ondernemers die zulke betaalautomaten hebben en deze vervangen door een automaat die geschikt is voor het nieuwe pinnen de Slooppremie uit, namens de Stichting, in de vorm van een korting op de nieuwe automaat. Om in aanmerking te komen voor de Slooppremie moeten ondernemers bij de leverancier van hun keuze kenbaar maken dat ze een betaalautomaat inleveren die onder de regeling valt (zie informatie op www.hetnieuwepinnen.nl). De premie varieert in hoogte afhankelijk van het type betaalautomaat en de leeftijd van de te vervangen betaalautomaat tussen de € 50,- en € 500,- per automaat.

Vroege vogelkorting
Alle partijen zijn gebaat bij een zo snel mogelijke invoering van het nieuwe pinnen. Hoe eerder betaalautomaten daarvoor geschikt zijn, hoe beter. Daarom stellen leveranciers aan ondernemers – bovenop de Slooppremie – een korting in het vooruitzicht als zij de order voor een nieuw pinautomaat voor eind vh jaar plaatsen. Ondernemers kunnen de komende tijd aanbiedingen van leveranciers tegemoet zien. “We zijn blij dat terminal leveranciers op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het veiliger maken van het pinnen’, zegt NLB-voorzitter Ton van der Bruggen, ‘want dat is hard nodig in de strijd tegen het skimmen’.

 

 

Comments

(0 Comments)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *